Benier Global Wines Nieuwsbrief: Graag informeren wij u maandelijks over de laatste ontwikkelingen in “The Amazing World of Great Wines” Interesse? Meld u aan via deze pagina

  1. Nieuwe webshop in de lucht
  2. Wijn/spijs genieten tijdens Asperges in het Veld
  3. Nieuwe toppers uit Zuid Afrika – Van Loggerenberg Wines & Carinus Family Vineyards

 

Nieuwe webshop in de lucht

Met trots introduceren wij de nieuwe webshop van Benier Global Wines. Vanaf nu is het weer mogelijk om onze wijnen on-line te bestellen en rechtstreeks vanuit ons magazijn te ontvangen. Wij nodigen iedereen van harte uit om er eens rustig doorheen te lopen en wellicht een selectie te maken voor eigen consumptie. Voor vragen zijn wij bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 073-6568209.

 

Wijn/spijs genieten tijdens Asperges in het Veld

Van donderdag 17 mei t/m zondag 3 juni vindt alweer de vierde editie plaats van “Asperges in het Veld”. Ook dit jaar is er weer een prachtige line-up van chefs die komen koken in het stijlvolle pop-up restaurant gelegen te midden van de aspergebedden van kweker Erik Verhoeven. Een absolute “must do”!

Op maandag 21 mei (tweede Pinksterdag) organiseert Benier Global Wines een wijn/spijs proeverij tijdens de lunch. De gerechtjes van chef Peter Gast (1 Michelinster) zullen worden begeleid door een speciale selectie wijnen die allen “grote vriend” van asperges zijn. De prijs voor het menu (amuse-voor-tussen-hoofd-nagerecht) bedraagt € 57,50. Dit is zonder de wijn, deze wordt per glas/per fles naar behoefte uitgeschonken. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. aantal personen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang (om teleurstelling te voorkomen). 

Lunchmenu maandag 21 mei 2018

Amuse:

Bitterbal spinazie oude kaas met asperge mayonaise

Mas Codina Brut Reserva 2015 (€ 5,50 / € 28,50)

Voorgerecht:

Graved Lax 2.0, wilde zalm in dille met frisse yoghurt, asperge, citrus mayonaise diverse kruiderij en kruidenjus.

Weingut Ecker Grüner Veltliner Von Stokstal 2017 (€ 6,00 / € 30,00)

Tussengerecht:

Kabeljauw geweld in roomboter met asperge, lamsoren, zeekraal en saus vierge.

Cave Talmard Macon Uchizy 2016 (€ 7,50 / € 35,00)

Hoofdgerecht:

Kalf met linzen, ingelegde rettich, bieslook mayonaise, asperges, aardappel schuim, jus.

Bodega Gancedo Mencia Tinto 2013 (€ 6,00 / € 30,00)

Dessert:

Gideaux gevuld met mango compote, passievrucht, yellow vinaigrette en wit chocolade ijs.

Badsberg Cellars Red Muscadel 2014 (€ 5,50 / € 30,00)

 

 

 

Nieuwe toppers uit Zuid Afrika – Van Loggerenberg Wines & Carinus Family Vineyards

Tijdens onze wijnreis naar Zuid Afrika in januari 2017 werden wij attent gemaakt op de wijnen van Lukas van Loggerenberg. Twee dagen later zijn wij bij Lukas de wijnen gaan proeven en waren wij meteen groot fan van deze nieuwe “superstar”. Helaas moesten wij wel nog ruim een jaar wachten voordat wij überhaupt een paar flessen mochten bestellen. Vanaf medio mei beperkt beschikbaar.

Lukas van Loggerenberg is ook verantwoordelijk voor de wijnen van Carinus Family Vineyards, een klein kwaliteits wijnhuis aan de Polkadraai Road in Stellenbosch. Wij proefden deze wijnen voor het eerst in januari 2018 en waren het er meteen over eens…….opnemen in het assortiment! Vanaf medio mei beperkt leverbaar.

 

 

 

 

 


Lukas van Loggerenberg                                             Dani Carinus